Leave a comment

UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață au construit primele două camere sterile din Transilvania

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază de primele două camere sterile din Transilvania, grație sprijinului acordat de UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață. Aceste camere vor asigura pacienților tratamentul corespunzător în cazul leucemiilor și a altor tipuri de cancer.

Sunt primele camere sterile construite în Cluj-Napoca, într-o secție de onco-hematologie și acestea vor asigura creșterea ratei de supraviețuire a copiilor bolnavi de cancer tratați în cadrul Spitalului de Pediatrie II. De altfel, sunt singurele camere de acest gen din Transilvania. La Spitalul de Copii din Cluj-Napoca sunt tratați anual sute de copii la secția de hemato-oncologie.

În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale.

UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață au dorit să crească șansele de vindecare ale micuților internați la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, investind în camere sterile. Valoarea totala a proiectului este de peste 100.000 euro, din care 18.000 de euro au fost banii donați de către fanii festivalului, iar diferența de 82.000 de euro, fiind finanțată de UNTOLD.

Proiectul a presupus recompartimentarea spațiului astfel încât să putem crea un adevărat sistem de camere sterile, care presupune un SAS cu presiune pozitivă, din care se intră în cele două camere sterile care au la rândul lor o presiune pozitivă mai mare decât cea din SAS.

“Asigurarea unor condiții sterile este vitală pe perioada când copilul cu leucemie face tratament”

Această presiune asigură sterilitatea aerului: în momentul deschiderii ușilor presiunea pozitivă împiedică aerul să intre în SAS sau în camere, astfel că niciun microb nu pătrunde în spațiul în care se află copilul cu imunitate scăzută.

sursa : infomusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *